Serengeti, Ngorongoro és Zanzibár: 2014 november

Serengeti, Ngorongoro és Zanzibár: 2014 november Read this page in English

Serengeti, Ngorongoro és Zanzibár: 2014 november

10 varázslatos nap

2014 november

Most jelentkezz a tökéletes nyaralásra: 10 napos szafari Afrika szívében!

Fedezd fel a végtelen Serengeti és a fenséges Ngorongoro legérdekesebb állatait, majd repülj el Zanzibár varázslatos szigetére, ahol egzotikus kultúra és tökéletes kikapcsolódás vár!Serengeti, Ngorongoro és Zanzibár: 2014 november
JOin a group on Safari

Tarangire – az elefántok hazája

Tarangire árnyas baobab fáival és buja füves talajával az északon elterülő nemzeti parkok egy különleges színfoltja. Ideális megfigyelőhely a legnagyobb szárazföldi emlős tanulmányozására.

Serengeti – a végtelen föld


Tanzánia legészakibb és egyben a világ legismertebb nemzeti parkja. 90%-a végtelen síkság, beleértve a kenyai Masai Mara Természetvédelmi Területet is. Serengeti ad otthont az állatok legnagyobb szárazföldi vándorlásának. Novemberben a hatalmas gnú állomány a park keleti részén tartózkodik, ahol számtalan folyón való átkelés és izgalmas megfigyelés várja a látogatót.

Ngornongoro kráter – Tanzánia büszkesége

A természetvédelmi terület egy óriási kialudt vulkán, amely egész évben hatalmas számú vadállatnak ad otthont. Oroszlánok, zsiráfok, sakálok, majmok, zebrák és antilopok itt karnyújtásnyira érhetőek el.

Zanzibar – az Indiai-óceán gyöngyszeme

Évszázadokkal ezelőtt Zanzibár volt az Indiai-óceánon folyó kereskedelem központja, így legősibb városa, Stone csodálatos kulturális örökséget képvisel. Fedezze fel a csodák házát, a Palota Múzeumot, Dr. Livingstone házát, az arab erődöt és a sziget nyüzsgő piacát! A tökéletes trópusi tengerpart és kristálytiszta víz mellett különleges fűszerfarm, érintetlen mahagóni és mangróve erdő várja az ide látogatókat. 5 nap szafari + 5 nap Zanzibár

0.nap - Érkezés a Kilimanjaro Reptérre Arushába, transzfer a Safariland Cottages-ba, fél éjszakás pihenő. (www.safarilandcottages.com – teljes ellátás)

1.nap - Tarangire Nemzeti Park

Reggeli után indulás a Tarangire Nemzeti Parkba, a változatos élővilág és környezetének megfigyelése. Tarangire a nagyszámú elefánt populációjáról híres. Vacsora és éjszakázás az Eileens Trees Inn-ben Karatuban. (www.eileenstreesinn.com – teljes ellátás)

2.nap - Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után indulás a Serengetibe. Egy kopje (felbukkanó gránittömb) mellett elköltött piknik ebéd után egész délután szafari a parkban. Vacsora és szállás a Lobo Wildlife Lodge-ban a Serengeti északi részén. (www.hotelsandlodges-tanzania.com – teljes ellátás)

3.nap - Serengeti Nemzeti Park

Hajnali szafari az éjszakai ragadozó állatok visszatérésének és a napfelkeltében ébredező állatok megfigyelésére. Ezután egész napos szafari a parkban. Vándorlástól függően lehet látni gnúkat, oroszlánt, elefántot, zsiráfot, zebrát, majmokat, páviánokat, vízilovat, orrszarvút, antilopokat és rengeteg madarat. Vacsora és szállás a Lobo Wildlife Lodge-ban a Serengeti északi részén. (www.hotelsandlodges-tanzania.com – teljes ellátás)

4.nap - Serengeti – Ngorongoro

Reggeli után indulás a Ngrorongoro Természetvédelmi Területre, útközben szafari a park területén. Vacsora és szállás a Ngorongoro Wildlife Lodge-ban. (www.hotelsandlodges-tanzania.com- teljes ellátás)

5.nap - Ngorongoro – Arusha

Reggeli után leereszkedés a Ngorongoro kráterbe, ahol egy egész napos csodálatos szafari vár mindenkire (piknik ebéd a kráterben) az UNESCO Világörökség helyszínén. Mivel nagyon kevés állat vándorol át a 600m magas kráterfalon, így Ngorongoro állatvilága hihetetlen intenzív és állandó. A megfigyelhető fajok között szerepel oroszlán, elefánt, zsiráf, zebra, víziló, flamingó, sakál, orrszarvú, antilop, rengeteg madár és sok más faj. Akár egy nap alatt itt is látható a „Big Five”. Vacsora és szállás a Safariland Cottages-ban. (teljes ellátás)

6.nap - Reggeli után transzfer a reptérre, majd utazás Zanzibárra. Érkezés után fél napos vezetett történelmi várostúra Stone Town-ban, megtekintve a House of Wonders-t, a Palace Múzeumot (People’s Palace), Dr Livingston házát, az arab erődöt, a nyüzsgő piacot, két katedrálist, és megszámlálhatatlan mecsetet. Vacsora és szállás a Tembo House Hotel-ben (www.tembohotel.com – reggeli)

7.nap - Reggeli után indulás Zanzibar északi strandjára, ahol pihenésre, kikapcsolódásra van lehetőség. Itt a következő négy éjszakára a szállás a Mnarani beach cottage-ban lesz. (www.lighthousezanzibar.com – félpanzió)

8.nap - Tengerparti szabadprogram egész nap. Választható extra lehetőségek. (félpanzió)

9.nap - Reggeli után látogatás Zanzibár híres fűszer ültetvényére. Vezetett túra a falvakon, ültetvényeken és fűszerfarmon át, ahol a munkások fára másznak, friss fűszereket vágnak. A kellemes illatban vásárolhatunk, valamint lehetőség van Zanzibár egzotikus gyümölcseinek megkóstolására is. A túra után friss fűszerek felhasználásával készült szuahéli ebéd egy autentikus helyi házban.

Ebéd után indulás a Jozan erdőbe, mely Zanzibár egyik legvonzóbb látványossága. Hatalmas mahagóni fák és árnyéktűrő növények között sétálva a vezető bemutatja a gyógyszerként használható növényeket. Az erdő ad otthont a fákon ugráló vörös Colobus majmoknak is, melyek Zanzibár endemikus állatai. Mivel nem félősek, egész közelről megfigyelhetőek. Végül séta a csodálatos mangrove erdőben, ahol három mangrove faj is megtalálható.

10.nap - Tengerparti szabadprogram egész nap. (félpanzió)

11.nap - Az utolsó nap szintén tengerparti szabadprogram, majd délután felkészülés a hazautazásra.

Megjegyzés: Érdeklődés esetén egyéb tengerparti szabadidő programok állnak rendelkezésre, önköltséges áron.

A repülő menetrendje alapján a programváltozás jogát fenntartjuk.

Szabadidős programok:

 • - kajakozás
 • - szörfutak
 • - vízisí
 • - hajós körutak
 • - mélytengeri halászat

Az árak tartalmazzák:

 • reptéri transzferek
 • szállás és étkezések a leírás szerint
 • programok a leírás szerint
 • belépők és állami adók
 • angolul beszélő vezető díjai
 • 4×4 szafari autó felnyitható tetővel, garantált ablak melletti üléssel
 • palackozott ásványvíz a szafari alatt
 • Arusha-Zanzibár-Arusha repülőjegy


booking:Biztosítsa helyét és küldje el foglalását a novemberi csoportos utazásra!

Safariland Adventures may send you our newsletter along with information regarding your booking for the November group tour. Once booking is available, if you do not wish to receive our newsletter you may unsubscribe at any time by using the unsubscribe link in any of our emails.